Οίκος ραπτικής κουρτινών Mara Papado ----- Μακεδονίας 49 Θεσσαλονίκη ----- Website: www.marapapado.blogspot.gr ----- E-mail: marapapado@hotmail.gr ----- marapapado@gmail.gr ----- Τηλ: 2310 850409 ----- 2313 013033 ----- Κιν: 6945 725086

Σχεδιάζουμε - δημιουργούμε και σας παρουσιάζουμε τη μόδα και τις νέες τάσεις στις κουρτίνες.

Σχεδιάζουμε - δημιουργούμε και σας παρουσιάζουμε τη μόδα και τις νέες τάσεις στις κουρτίνες.
Διακόσμηση με κουρτίνες σε απαράμιλλα σχέδια. Λύσεις και προτάσεις για το σπίτι και τον επαγγελματικό σας χώρο. Curtains decoration. Υψηλή ραπτική σε εκπληκτικές τιμές.

Γιατί οι κουρτίνες και τα ριντό πρέπει να σέρνονται.

Πολλοί πιστεύουν ότι είναι μόδα και αντιγράφει ο ένας τον άλλον χωρίς να ξέρει το γιατί.
Πέντε είναι οι βασικοί λόγοι.
Ο πρώτος είναι, ότι μπορεί να τις ράψει οποιοσδήποτε, ακόμα και αρχάριος, αγνοώντας την κάθε ακριβή λεπτομέρεια μέτρησης και κοπής διότι δεν θα φανεί το λάθος αφού θα «σέρνονται». Κατά κανόνα, τα καλά υφάσματα δεν έχουν ευθείες και δεν τραβιέται κλωστή ώστε να κοπούν με μεγάλη ακρίβεια.
Ο δεύτερος είναι, ότι εξασφαλίζουμε το μεγαλύτερο δυνατό ύψος του υφάσματος- κουρτίνας για το επόμενο σπίτι σε πιθανή μετακόμιση ή αλλαγή σπιτιού. Είναι προτιμότερο να περισσεύει το ύφασμα κάτω,  παρά να το γυρίσουμε στο επάνω μέρος της τρέσας και να φαίνεται άσχημα. Αν το θεωρείτε πολύ, γυρίστε το επιπλέον ύφασμα προς τα πίσω και «στήστε» μία «κολώνα» .
Ο τρίτος είναι, ότι με τον τρόπο αυτό δίνουμε οπτικά μεγαλύτερο ύψος στο χώρο μας. Αυτό ισχύει κυρίως σε σπίτια με μικρό ύψος-χαμηλοτάβανα. Στην περίπτωση αυτή δεν το παρακάνουμε. Τοποθετούμε τους σιδηροδρόμους στην οροφή και αφήνουμε επιπλέον 20 εκατοστά. Είναι αρκετά. Μάλιστα καλό θα ήταν να μην πιάσουμε τα ριντό αλλά να τα αφήσουμε να πέφτουν κάθετα.
Ο τέταρτος  είναι, ότι δίνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στο χώρο δημιουργώντας την ψευδαίσθηση του «πλούτου». Κυρίως τα ριντό δείχνουν πιο πλούσια αφού έχουμε τη δυνατότητα να τα ανοίξουμε στο κάτω μέρος ώστε να φαίνονται μεγαλύτερα σε φάρδος από ότι είναι στην πραγματικότητα. Γενικά δίνουμε μεγαλύτερο όγκο στα ριντό, αν τα ντουμπλάρουμε με φόδρα και τα ενισχύσουμε με μουλτόν.

Ο πέμπτος και βασικότερος λόγος είναι, ότι έχουμε επιπλέον ύφασμα ώστε να μπορούμε να «ντραπάρουμε» με αυτό, δημιουργώντας διάφορα σχέδια και σκηνικά κυρίως στις ελεύθερες κατασκευές. Εάν θέλουμε για παράδειγμα να «πιάσουμε» στο πλάι ένα ριντό σε μορφή κλασικού σχεδίου (καμπύλη)και το ύφασμά μας δεν ακουμπάει τουλάχιστον 20 εκατοστά στο πάτωμα, θα σηκωθεί τόσο πολύ που θα φαίνεται λίγο και «μίζερο». Το κατά πόσο πρέπει να σέρνονται τα υφάσματα εξαρτάται από το τι θέλουμε να παρουσιάσουμε. Π.χ. στη φωτογραφία που παραθέτουμε, τα ριντό σέρνονται 50 εκ. και οι λεπτές κουρτίνες 20 εκ. Το μήκος αυτό των υφασμάτων μπορεί να δημιουργήσει τουλάχιστον 10 διαφορετικά «πιασίματα». Καλό είναι να κάνετε τις δοκιμές σας πριν κόψετε οριστικά τα υφάσματά σας. Ένα λανθασμένο κόψιμο θα περιορίσει τις επιλογές σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: