Οίκος ραπτικής κουρτινών Mara Papado ----- Μακεδονίας 49 Θεσσαλονίκη ----- Website: www.marapapado.blogspot.gr ----- E-mail: marapapado@hotmail.gr ----- marapapado@gmail.gr ----- Τηλ: 2310 850409 ----- 2313 013033 ----- Κιν: 6945 725086

Σχεδιάζουμε - δημιουργούμε και σας παρουσιάζουμε τη μόδα και τις νέες τάσεις στις κουρτίνες.

Σχεδιάζουμε - δημιουργούμε και σας παρουσιάζουμε τη μόδα και τις νέες τάσεις στις κουρτίνες.
Διακόσμηση με κουρτίνες σε απαράμιλλα σχέδια. Λύσεις και προτάσεις για το σπίτι και τον επαγγελματικό σας χώρο. Curtains decoration. Υψηλή ραπτική σε εκπληκτικές τιμές.

Τρέσες κουρτινών – Ταινίες κουρτινών - Πιέτες κουρτινώνΈχουμε παρατηρήσει πως υπάρχει μεγάλος προβληματισμός και αναστάτωση όταν φτάνετε στο σημείο να επιλέξετε ποιά τρέσα ή ραφή θα ράψετε στις κουρτίνες σας. Κατάφεραν να σας πείσουν, προφανώς για να σας εντυπωσιάσουν, ότι για παράδειγμα αυτήν τη στιγμή είναι στη μόδα η τάδε τρέσα. Ακόμη ότι μ’ αυτήν που σας προτείνουν η κουρτίνα θα «κάθεται» καλύτερα. Περισσότερο δε, ότι πρέπει να είναι πολύ φαρδιά 8 με 20cm. Μάθετε λοιπόν ότι οι πιέτες δημιουργούνται από την ίδια την κουρτίνα-λόγω υφής και όχι από την τρέσα που θα χρησιμοποιήσετε.  
Παράδειγμα: ράψτε μια κουρτίνα οργάντσα με όποια τρέσα-σιρίτι θέλετε. Το αποτέλεσμα της πιέτας που δημιουργεί η συγκεκριμένη κουρτίνα θα είναι πάντοτε οικτρό. Ράψτε με τον ίδιο τρόπο, όποια τρέσα θέλετε σε μια κουρτίνα ζορζέτα και θα καταλάβετε την διαφορά. Όποια τρέσα κι αν ράψετε οι πιέτες δημιουργούνται μόνες τους χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια στο στήσιμο. Αν πάλι πιστεύετε πως υπάρχει διαφορά και εξακολουθείτε να ψάχνετε την καλύτερη τρέσα για τις κουρτίνες σας, σας πληροφορούμε ότι η καλύτερη τρέσα για τις κουρτίνες είναι η τρίπιετη τρέσα 2cm με αναλογία 1:2,5 και 1:3. Αρκεί να γνωρίζετε πως και με ποιό τρόπο ράβεται. Σε κουρτίνες που κρύβονται κάτω από κάποια κορνίζα ή ακόμη και σχέδια, χρησιμοποιήστε μια απλή τρέσα σούρας. Έτσι κι αλλιώς δεν φαίνεται και δεν θα την δει ποτέ κανείς. Όταν ράβετε κουρτίνες και ριντό και τις τοποθετείτε σε εμφανές σημείο, παράδειγμα σε κοντάρι, επιλέξτε όποια τρέσα σας αρέσει. Περισσότερο για διακοσμητικούς λόγους,  παρά για το αποτέλεσμα του στησίματός της.
Κατηγορία: τρέσες κουρτινών, ταινίες κουρτινών, πιέτες κουρτινών.
http://marapapado.blogspot.gr/search/label/%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%99%CE%9A%CE%97%20%CE%A3%CE%95%CE%9B%CE%99%CE%94%CE%91

Δεν υπάρχουν σχόλια: