Οίκος ραπτικής κουρτινών Mara Papado ----- Μακεδονίας 49 Θεσσαλονίκη ----- Website: www.marapapado.blogspot.gr ----- E-mail: marapapado@hotmail.gr ----- marapapado@gmail.gr ----- Τηλ: 2310 850409 ----- 2313 013033 ----- Κιν: 6945 725086

Σχεδιάζουμε - δημιουργούμε και σας παρουσιάζουμε τη μόδα και τις νέες τάσεις στις κουρτίνες.

Σχεδιάζουμε - δημιουργούμε και σας παρουσιάζουμε τη μόδα και τις νέες τάσεις στις κουρτίνες.
Διακόσμηση με κουρτίνες σε απαράμιλλα σχέδια. Λύσεις και προτάσεις για το σπίτι και τον επαγγελματικό σας χώρο. Curtains decoration. Υψηλή ραπτική σε εκπληκτικές τιμές.

Ποια σχέδια κουρτινών ταιριάζουν στα μοντέρνα σπίτια


 Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Κατ’ αρχήν ένας χώρος  θεωρείται μοντέρνος, όταν δεν διαθέτει κανένα κυκλικό στοιχείο, οριζόντια και όχι κάθετα. Παράδειγμα ένας κυκλικός τοίχος (κάθετος) με υαλότουβλα, είναι ένα πολύ μοντέρνο στοιχείο στο χώρο. Αντίθετα ένα κυκλικό παράθυρο (δηλαδή με καμάρα), δεν μπορεί να θεωρηθεί μοντέρνο. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τις κουρτίνες, όταν αυτές περιστοιχίζονται από ριντό και διακοσμητικά σχέδια στο επάνω μέρος του παραθύρου και της πόρτας.

Λεπτές κουρτίνες
Εάν χρησιμοποιήσετε μόνον λεπτή κουρτίνα σε ένα ή δύο φύλλα, τότε τα πράγματα είναι πολύ απλά και εύκολα. Μπορείτε να επιλέξετε όποιο ύφασμα θέλετε. Μονόχρωμο (γάζα, οργαντίνα, βουάλ, λινή κ.λπ.), με σχέδια, ριγέ, με λουλούδια και παραστάσεις (θεματικές κουρτίνες). Αρκεί το χρώμα της να έχει κάποιο στοιχείο (χρώμα) του υπόλοιπου χώρου. Όταν χρησιμοποιείτε μονόχρωμες κουρτίνες, τα ριντό (αν δεν θέλετε να έχουν αυστηρό ύφος) μπορούν να είναι εμπριμέ ακόμα και ζακάρ. Αντίθετα όταν οι λεπτές κουρτίνες έχουν κάποιο σχέδιο, καλό είναι τα ριντό να είναι μονόχρωμα. Στην περίπτωση που και οι δύο (λεπτή-ριντό) είναι με σχέδιο, έχουμε ένα αποτέλεσμα πολύ «βαρύ» και «κιτσάτο» παραπέμποντας σε Τουρκία, Αραβία και γενικά ανατολικές χώρες.
Ριντό
Μπορεί να είναι από ύφασμα ταφτά, δέρμα, λεπτό σενίλ, σατέν, βαμβακερό, λινό, τζιν και πολλά πολλά, άλλα. Σε καμία περίπτωση όμως μεταξωτό ή βελούδο. Αποφύγετε να τα ντουμπλάρετε (φοδράρετε). Όταν δίνετε όγκο στα ριντό, γίνονται βαριά και κλασικά. Αφήστε τα να «σέρνονται» 20 με 30 εκατοστά στο πάτωμα. Προσδίδουν ύψος και αρχοντιά. Η πιο μοντέρνα ραφή και στις δύο περιπτώσεις (λεπτές-ριντό), όσο και αν σας ακούγεται περίεργο είναι η συνεχόμενη φαρδιά σούρα και η κουφόπιετα. Μοντέρνες επίσης ραφές θεωρούνται τα τρουκς όλων των μεγεθών και χρωμάτων-εκτός του χρυσού, τα κορδόνια και οι τιράντες . Όλες οι άλλες πιέτες θεωρούνται κλασικές και πολύ «σαλονάτες». Κρεμάστε τις κουρτίνες σε απλούς σιδηροδρόμους, κοντάρια, αμπράζ, ντίζες και «καρφιά».
Ρολοκουρτίνες, στοράκια και περσίδες
Ίσως είναι η καλύτερη πρόταση σε επιβλητικά μοντέρνους και αυστηρούς χώρους. Κυρίως όταν δεν τα πάτε καλά με τα υφάσματα και θέλετε ένα σπίτι πιο Ευρωπαϊκού στυλ, με περισσότερο φώς, πιο ίσιες και λιτές γραμμές. Μην το παρακάνετε όμως και βγει αφαιρετικό, τύπου minimal. Οι ρολοκουρτίνες και τα ξύλινα στοράκια ενδείκνυνται για μοντέρνες κατοικίες. Τα μεταλλικά στοράκια και οι περσίδες για γραφεία και επαγγελματικούς χώρους. Μεγάλη προσοχή στα ακριβή μέτρα των παραθύρων. Δεν συγχωρούνται λάθη.

Κουρτίνες Ρόμαν
Εξαιρετική πρόταση για όλα τα δωμάτια του σπιτιού. Ο ευκολότερος τρόπος να διακοσμήσετε τα παράθυρά σας με ελάχιστα μέτρα ύφασμα. Χρησιμοποιούνται και εφαρμόζονται όλα τα υφάσματα κάθε τύπου, ποιότητας και χρωμάτων. Ράβονται με χιλιάδες τρόπους (δεν είναι υπερβολή) σε κάθε σχήμα και μέγεθος. Ρόμαν δεν είναι ένα ίσιο ύφασμα, τύπου πανό που ανεβαίνει προς τα επάνω δημιουργώντας πτυχώσεις. Αν έχετε μείνει ακόμα εκεί, μάλλον δεν γνωρίζετε τι είναι ρόμαν. Αν είστε αυτής της κατηγορίας, προτιμήστε τα καταστήματα τύπου Leroy Merlin. Εκεί θα τα βρείτε τσάμπα. Οι εφαρμογές του είναι άπειρες και απίστευτες. Αυτά που παρουσιάζουμε στη σελίδα μας είναι τα απλά. Αυτά που γνωρίζουν οι περισσότεροι-ες.

Κουρτίνες με Τρουκς
Ο πιο μοντέρνος τρόπος ραφής, ο οποίος καταργεί τις υπόλοιπες κουρτίνες στο παράθυρο και την πόρτα σας. Εφαρμόζεται σε κοντάρια, ντίζες και όχι μόνο.  Ίσως η οικονομικότερη ραφή, όταν είναι στην απλή της μορφή. Αντικαθιστά επάξια τις λεπτές κουρτίνες, τα ριντό και ενδεχομένως κάποιο σχέδιο που θα ράβατε. Μπορεί να ραφτεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να αποτελεί το σημαντικότερο διακοσμητικό στοιχείο του χώρου σας. Έχετε υπ’ όψη σας, ότι τα σχέδια που σας παρουσιάζουμε κατά καιρούς στις σελίδες μας, είναι απλά. Αυτά που μπορούμε να σας δείξουμε και όχι αυτά που μπορούμε να σας ράψουμε.Κουρτίνες Πάνελ
Ότι πιο μοντέρνο κυκλοφορεί σήμερα. Υπάρχουν τρεις τρόποι εφαρμογής και αναρίθμητα σχέδια και σχήματα. Ο πρώτος και απλός τρόπος είναι να ραφτεί το ύφασμα (λεπτό ή χονδρό-δεν παίζει ρόλο) και να κολληθεί στον ανάλογο μηχανισμό του πάνελ.  Ο δεύτερος, να ενισχυθεί με λεπτή θερμοκολλητική μεμβράνη. «Στέκεται» καλύτερα. Ο τρίτος, ακριβότερος και μακράν των άλλων τελειότερος, είναι να ενισχυθεί με σκληρή θερμοκολλητική μεμβράνη και φόδρα. Κάθεται κατακόρυφα, δεν ζαρώνει και λειτουργεί άψογα με τέλειο οπτικά αποτέλεσμα. Τοποθετείται κυρίως (όχι απαραίτητα) κάθετα σε ένα ή δύο φύλλα αντικαθιστώντας τα ριντό ή σε όλο το παράθυρο ανοίγοντας σε μία πλευρά αλλά και στη μέση, ως αυλαία σε 2, 4, 6 ή 8 φύλλα αναλόγως. Λειτουργεί χειροκίνητα σε απλό σιδηρόδρομο ή με κορδόνι στον ειδικό σιδηρόδρομο του πάνελ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μετώπη σε όλα τα παράθυρα.

Αμπράζ και ελεύθερες κατασκευές
Ανεπιφύλακτα θα σας προτείναμε να «ντύσετε» το σπίτι και τον επαγγελματικό σας χώρο με ελεύθερες κατασκευές. Είναι ότι πιο πρωτότυπο και ευφάνταστο. Δεν χρειάζεται καμιά από τις γνωστές ραφές που κυκλοφορούν. Δεν χρειάζεται καν ράψιμο. Πρόκειται για μια ή όσες προτιμάτε λωρίδες υφάσματος που «μπλέκονται» με διάφορους τρόπους σε οποιοδήποτε εξάρτημα στήριξης κουρτινών. Το αποτέλεσμα πρωτότυπο και καταπληκτικό με απίστευτη εμφάνιση και στυλ. Τα ελεύθερα σχέδια δεν αντιγράφονται. Είναι μοναδικά και δεν επαναλαμβάνονται. Έχετε το προνόμιο να αλλάζετε το σχέδιο κάθε φορά που τα επανατοποθετείτε. Με μια μικρή εξάσκηση θα ράβετε πλέον τις κουρτίνες του σπιτιού σας μόνοι-ες σας. Η ιδανικότερη λύση για μοντέρνους χώρους με άποψη και φινέτσα.  

Μοντέρνα σχέδια κουρτινών
Σε αντίθεση με τα κλασικά σχέδια όπου χρησιμοποιούμε Λαμπρικέν, στα μοντέρνα σχέδια εφαρμόζουμε τις Μετώπες. Μετώπη ή Μετόπη είναι το ύφασμα που τοποθετείται στο επάνω μέρος του παραθύρου και της πόρτας για να το διακοσμήσει και ενίοτε να κρύψει κάποιες ατέλειες που τυχόν υπάρχουν. Είναι η γνωστή Τραπαρία, όπως έλεγαν οι γιαγιάδες μας. Πολλές φορές χρησιμοποιείται για να μετατρέψει ή να διαμορφώσει τα τελειώματα των κουφωμάτων, όταν αυτά δεν είναι καλαίσθητα ή θέλουμε να αλλάξουμε τη μορφή τους. Τα σχέδια αυτά κατά κανόνα ακολουθούν ίσια γραμμή. Είναι πάντοτε τεντωμένα με ελάχιστες (σπάνια) ή καθόλου πτυχώσεις. Ενισχύονται με σκληρή θερμοκολλητική μεμβράνη και φόδρα. Διακοσμούνται με πάμπολλους τρόπους. Με τρουκς, τρέσες, κορδόνια, χάντρες, πούλιες, φτερά, στρας, κουμπιά και πολλά άλλα. Δεν υπάρχει περιορισμός στις διαστάσεις της κατασκευής. Μία μονοκόμματη Μετώπη (χωρίς ενώσεις), μπορεί να έχει μέγιστο ύψος 90 εκατοστά και πλάτος 25 μέτρα. Προσοχή στις απομιμήσεις του υλικού. Η Κίνα έβαλε και εδώ το χέρι της. Το γνήσιο υλικό πλένεται με στεγνό καθάρισμα και παραμένει αναλλοίωτο χωρίς κανένα πρόβλημα στην επανατοποθέτησή του.

Σιδηρόδρομοι κουρτινών
Μην επιλέγετε τους φθηνότερους. Είναι σίγουρο ότι σε ένα χρόνο (αν όχι από αύριο) θα έχετε πρόβλημα λειτουργίας τους. Η ποιότητα και η τιμή έχουν το «κακό» προνόμιο πάντοτε να συμβαδίζουν. Προσοχή. Δεν τοποθετούμε ποτέ μηχανισμούς, χωρίς να έχουμε καταλήξει πρώτα στο ύφασμα και στο σχέδιο που θα ράψουμε. Βάσει των σχεδίων προσαρμόζονται οι ανάλογοι και ενδεδειγμένοι μηχανισμοί και σιδηρόδρομοι.
Κάντε ένα βήμα παραπάνω από τα καθιερωμένα σε ότι αφορά, τη σχεδίαση και τη ραφή των κουρτινών σας. Όταν οι άλλοι βάζουν τελεία εμείς …ξεκινάμε. Ακολουθείστε μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: