Οίκος ραπτικής κουρτινών Mara Papado ----- Μακεδονίας 49 Θεσσαλονίκη ----- Website: www.marapapado.blogspot.gr ----- E-mail: marapapado@hotmail.gr ----- marapapado@gmail.gr ----- Τηλ: 2310 850409 ----- 2313 013033 ----- Κιν: 6945 725086

Σχεδιάζουμε - δημιουργούμε και σας παρουσιάζουμε τη μόδα και τις νέες τάσεις στις κουρτίνες.

Σχεδιάζουμε - δημιουργούμε και σας παρουσιάζουμε τη μόδα και τις νέες τάσεις στις κουρτίνες.
Διακόσμηση με κουρτίνες σε απαράμιλλα σχέδια. Λύσεις και προτάσεις για το σπίτι και τον επαγγελματικό σας χώρο. Curtains decoration. Υψηλή ραπτική σε εκπληκτικές τιμές.

Κουρτίνες δαντέλες - Кружева шторы Επένδυση κρεβατιού σε παιδικό δωμάτιο.
Επένδυση κρεβατιού και «ουρανού» με δαντέλες. Ντουμπλαρισμένες «καραμέλες» και κουβρ-λι επίσης με δαντέλες.

Ξαφνικά ή ίσως τυχαία επανήλθαν στο προσκήνιο οι δαντέλες. Έχουν μεγάλη ζήτηση και κυκλοφορούν ευρέως τον τελευταίο καιρό. Ας πούμε λοιπόν λίγα λόγια γι’ αυτές. Υπάρχουν σε απίστευτη ποικιλία διαστάσεων, ποιότητας και κυρίως χρωμάτων. Κάτι που παλιότερα δεν υπήρχε. Υπάρχουν οι έτοιμες σε διάφορες διαστάσεις με τρύπες στο επάνω μέρος. Απλώς τις τοποθετείτε σε ένα κοντάρι. Όπως τις κουρτίνες με τρουκς. Πωλούνται όμως και με το μέτρο από τα καταστήματα σε φάρδος 2,80 και 3,00 μέτρα, με τελείωμα σχέδιο ή βαρίδιο. Από πλευράς ραφής, παραμένουν εξαιρετικά δύσκολες. Όχι τόσο στις απλές κουρτίνες αλλά περισσότερο στα σχέδια και τα ντουμπλαρισμένα ριντό, όταν αυτά είναι κοντά και δεν σέρνονται. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στα σχέδια. Ράβονται σε οποιοδήποτε σχέδιο όπως και τα άλλα υφάσματα. Μετώπες, λαμπρικέν, ριντό, ρόμαν, μπαλούν, αντουανέτες, κλασικά σχέδια κλπ. Βρίσκουν τέλεια εφαρμογή στο σαλόνι, το καθιστικό, την κουζίνα και κυρίως στην κρεβατοκάμαρα. Προσδίδουν ως επί το πλείστον ένα ρομαντικό στυλ αρκετά ζεστό και πιο οικείο σε σχέση με τα μοντέρνα κυρίως γυαλιστερά υφάσματα που κυκλοφορούν στην αγορά. Η γιαγιά θα τις εκτιμήσει δεόντως. Δεν φημίζονται για την χαμηλή τιμή τους. Θα τις βρείτε σε διάφορες τιμές. Η τιμή εξαρτάται από την ποιότητά τους. 
Κατηγορία: κουρτίνες δαντέλες. Занавес конструкции с кружевом
Δαντέλα
Η δαντέλα είναι ένα διάτρητο πλέγμα από λεπτές κλωστές, διαταγμένες σε διάφορα κοσμητικά σχέδια που επαναλαμβάνονται. Συνήθως έχει το σχήμα ταινίας και η μια της πλευρά τελειώνει σε γλώσσες σαν κύμα, χρησιμοποιείται σαν τελείωμα ή κόσμημα ρούχων.
Η δαντέλα είναι πλέγμα υφαντό, ειδικής μορφής. Πλέκεται με βάση καθορισμένη τεχνική μέθοδο. Στην εκτέλεση χρησιμοποιείται βελόνα με στρογγυλή αιχμή, αγκυροβελόνα (βελονάκι), κερκίδα (σαΐτα) ή περιστρεφόμενο υφαντικό ιστό. Κατασκευάζονται από νήμα λινό, βαμβακερό ή μάλλινο, ανάλογα με το είδος και την ποιότητα της δαντέλας. Οι δαντέλες αρχικά κατασκευάζονταν με διάκενα, που σχηματίζονταν με τη αφαίρεση νημάτων ή πάνω σε αμοργινό ύφασμα (τούλι) ή πάνω σε πλέγμα λινού και μεταξωτού υφάσματος.
Κατόπιν κατασκευάζονταν δαντέλες πιο σύνθετες με δύο κερκίδες (σαΐτες) και βελονάκι πλεγμένες με κόμπους συνδεμένους μεταξύ τους, που σχημάτιζαν διάφορα σχέδια. Έπειτα εμφανίστηκαν οι δαντέλες που πλέκονταν με απλή βελόνα. Αυτές κατασκευάζονται πάνω σε χαρτί περγαμηνής, όπου έχουν σχεδιαστεί διάφορες παραστάσεις, με λινό νήμα. Στην αρχή κεντιέται με βελόνα το περίγραμμα των σχεδίων και πάνω σ' αυτό συνδέονται διαδοχικά οι κόμποι της δαντέλας.
Οι δαντέλες που κατασκευάζονται με κοινή βελόνα είναι οι καλύτερες, όπως η δαντέλα της Βενετίας. Παραλλαγές της δαντέλας αυτής είναι η δαντέλα της Αλανσόν, του Αρζανάν και η διακοσμημένη με τριαντάφυλλα.
Οι δαντέλες που κατασκευάζονται με το πλέξιμο μικρών κόμπων λέγονται δαντέλες βελονακιού (κν. αζούρ). Το νήμα που χρησιμοποιείται για αυτές είναι καλό στριμμένο και στιλπνό (κορδονέτο).
Το βελονάκι είναι από ατσάλι με πάχος ανάλογο με το είδος της δαντέλας. Ανάμεσα στους κόμπους παρεμβάλλεται μπαμπάκι για το σχηματισμό των ανάγλυφων παραστάσεων της δαντέλας. Το πραγματικό αζούρ είναι της Ιρλανδίας.
Άλλα είδη δαντέλας είναι η δαντέλα «χηλεύματος» (κν. τρικό) και η ιστόπλεκτη (αργαλειού).


Κατηγορία: οι φτηνότερες ραφές στις κουρτίνες του σπιτιού σας

Δεν υπάρχουν σχόλια: