Οίκος ραπτικής κουρτινών Mara Papado ----- Μακεδονίας 49 Θεσσαλονίκη ----- Website: www.marapapado.blogspot.gr ----- E-mail: marapapado@hotmail.gr ----- marapapado@gmail.gr ----- Τηλ: 2310 850409 ----- 2313 013033 ----- Κιν: 6945 725086

Σχεδιάζουμε - δημιουργούμε και σας παρουσιάζουμε τη μόδα και τις νέες τάσεις στις κουρτίνες.

Σχεδιάζουμε - δημιουργούμε και σας παρουσιάζουμε τη μόδα και τις νέες τάσεις στις κουρτίνες.
Διακόσμηση με κουρτίνες σε απαράμιλλα σχέδια. Λύσεις και προτάσεις για το σπίτι και τον επαγγελματικό σας χώρο. Curtains decoration. Υψηλή ραπτική σε εκπληκτικές τιμές.

Κουρτίνες, οδηγίες ραφής κουρτινώνΠως ράβεται μια απλή κουρτίνα.
Κατ’ αρχήν χρειαζόμαστε το ύφασμα-κουρτίνα. Οι τρόποι ραφής εφαρμόζονται σε όλα τα υφάσματα ανεξαρτήτως πάχους και υφής.
Πρώτη κίνηση είναι η μέτρηση του παραθύρου (πλάτος και ύψος). Μετράμε λοιπόν το πλάτος του παραθύρου ή της πόρτας που θέλουμε να καλύψουμε με ύφασμα. Υπολογίζουμε την αναλογία του υφάσματος 1:1,5  - 1:2 - 1:2,5 - 1:3 ή τεντωμένο. Οι αναλογίες αυτές ισχύουν μόνο αν χρησιμοποιήσουμε   έτοιμες τρέσες-σιρίτια του εμπορίου (οποιασδήποτε πιέτας). Κατόπιν μετράμε το ύψος (από το γαντζάκι μέχρι εκεί που θέλουμε να τελειώνει η κουρτίνα μας) και προσθέτουμε σ’ αυτό, τον ποδόγυρο (σε κουρτίνες με βαρίδιο δεν χρειάζεται) και το γύρισμα στην τρέσα-σιρίτι που θα χρησιμοποιήσουμε. Κόβουμε την κουρτίνα μας στις διαστάσεις που μετρήσαμε. Σημ: Ο σωστότερος τρόπος είναι να τραβήξετε κλωστή.
Επόμενη κίνηση είναι να «κλείσουμε» τις πλαϊνές της κουρτίνας με γύρισμα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνουμε. Μπορούμε να τις γαζώσουμε, να τις ράψουμε με κλάπα, με θερμοκόλληση (αράχνη), με το χέρι και σε ιδικές περιπτώσεις να τις κόψουμε με ψαλίδι WWW. Με τον ίδιο τρόπο αφού τελειώσαμε με τις πλαϊνές, γυρίζουμε στο μήκος που υπολογίσαμε τον ποδόγυρο (συνήθως 30 εκατοστά σε μακριές κουρτίνες και 15 εκατοστά σε κοντές) και γαζώνουμε. Τέλος γυρίζουμε στο επάνω μέρος (έχει υπολογισθεί από πριν)τόσο, όσο είναι η τρέσα που θα χρησιμοποιήσουμε και ράβουμε την τρέσα-σιρίτι.
Είμαστε έτοιμοι. Σιδερώνουμε την κουρτίνα μας, την «σουρώνουμε», περνάμε τα ανάλογα σε κάθε περίπτωση γαντζάκια (χουκς) και την κρεμάμε. Είναι τόσο εύκολο και απλό που μπορείτε και μόνες σας.
Προσοχή.  Όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν για τις χειροποίητες πιέτες. Εκεί τα πράγματα περιπλέκονται και δεν είναι τόσο απλά. Χρειάζεται πείρα,  ανάλογα υλικά ραφής και επαγγελματική γνώση.
Κατηγορία: Ράβω τις κουρτίνες του σπιτιού μου μόνη μου


1 σχόλιο:

Mara Papado είπε...

ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ, ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΡΟΜΑΝ, ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΣΑΛΟΝΙΟΥ, ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ, ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ, ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΤΡΑΠΑΖΑΡΙΑΣ, ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑΣ, ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΜΠΑΝΙΟΥ, ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΚΑΘΙΣΤΙΚΟΥ, ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΣΧΕΔΙΑ, ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΑΘΗΝΑ, ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΛΑΜΠΡΙΚΕΝ, ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΜΕΤΩΠΕΣ, ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΓΑΜΟΥ, ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΦΤΗΝΕΣ, ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ, ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΥΛ ΤΩΝ ΚΟΥΡΤΙΝΩΝ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ