Οίκος ραπτικής κουρτινών Mara Papado ----- Μακεδονίας 49 Θεσσαλονίκη ----- Website: www.marapapado.blogspot.gr ----- E-mail: marapapado@hotmail.gr ----- marapapado@gmail.gr ----- Τηλ: 2310 850409 ----- 2313 013033 ----- Κιν: 6945 725086

Σχεδιάζουμε - δημιουργούμε και σας παρουσιάζουμε τη μόδα και τις νέες τάσεις στις κουρτίνες.

Σχεδιάζουμε - δημιουργούμε και σας παρουσιάζουμε τη μόδα και τις νέες τάσεις στις κουρτίνες.
Διακόσμηση με κουρτίνες σε απαράμιλλα σχέδια. Λύσεις και προτάσεις για το σπίτι και τον επαγγελματικό σας χώρο. Curtains decoration. Υψηλή ραπτική σε εκπληκτικές τιμές.

Κουρτίνες, οδηγίες ραφής Ρόμαν, ΠακέτουΠως ράβεται το Ρόμαν. Πως ράβεται το Πακέτο.
Η ευκολότερη ραφή κουρτίνας -τουλάχιστον στο πρώτο της στάδιο. Θα την εξηγήσουμε με ένα παράδειγμα. Έστω ότι έχουμε έναν μηχανισμό Ρόμαν με φάρδος 1,20 m και ύψος 1,80m (τόσο θέλουμε να τελειώνει σε ύψος). Προσθέτουμε 15 εκατοστά στο φάρδος και 8 εκατοστά στο ύψος. Κόβουμε δηλαδή ένα ύφασμα Φ 1,20+0,15=1,35m και Υ 1,80+0,08=1,88m (1,35X1,88). Προσοχή: δεν κόβουμε το ύφασμα στο …περίπου. Δεν είναι κουρτίνα ή ριντό. Οι διαστάσεις πρέπει να είναι ακριβείς και το ύφασμα «γωνιασμένο» και όχι λοξό. Γυρίζουμε αριστερά και δεξιά του υφάσματος από 7 εκατοστά και γαζώνουμε. Μας περισσεύει 1 εκατοστό; Μην ανησυχείτε. Όταν σιδερωθεί θα μαζέψει και θα …έρθει ακριβώς. Γυρίζουμε στο κάτω μέρος του υφάσματος 6 εκατοστά και γαζώνουμε. Τέλος γυρίζουμε 2 εκατοστά στο επάνω μέρος του υφάσματος και γαζώνουμε την ειδική ταινία (velcro-σκρατς). Το Ρόμαν είναι έτοιμο ακριβώς στις διαστάσεις που θέλουμε. Μέχρι εδώ ήταν τα εύκολα και πιστεύω κατανοητά. Πάμε τώρα στα δύσκολα. Γυρίζουμε το ύφασμα από την ανάποδη. Σημαδεύουμε (πάντοτε με μολύβι-ίσως χρειαστεί να το σβήσουμε αν κάνουμε λάθος) και μετράμε από κάτω αποστάσεις από 30 έως 35 εκατοστά. Στα σημεία αυτά θα ραφτούν (οριζόντια) οι υποδοχές για τις μπαλένες. Στα σημεία που βρίσκονται οι κατεβασιές του Ρόμαν (κορδονάκια) ράβουμε τα κρικάκια που περιέχει η συσκευασία. Έτοιμα όλα. «Κολλάμε» το επάνω μέρος του Ρόμαν στον σιδηρόδρομο, περνάμε τις μπαλένες στις υποδοχές, το βαρίδιο στην κάτω υποδοχή και περνάμε τα κορδόνια (κάθετα) από όλα τα κρικάκια και δένουμε στο τελευταίο καλά. Τέλος και ελπίζω όλα καλά.

Μέχρι εδώ, ράψατε και τοποθετήσατε ένα Ρόμαν σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Η δυσκολία και η επαγγελματική διαφορά βρίσκεται στις ακριβείς αποστάσεις των μπαλενών, ώστε το Ρόμαν-Πακέτο να ανεβαίνει κάθετα και ίσια. Να μην τραβάνε τα γαζιά και να λειτουργεί άψογα. Το επόμενο δύσκολο στάδιο είναι να προσαρμόσετε κάποιο σχέδιο (λαμπρικέν) στο τελείωμα ή στο επάνω μέρος . Επίσης δύσκολο να ράψετε αριστερά-δεξιά ή οπουδήποτε,  φάσες, φουντάκια, στρας και χάντρες. Ακόμα πιο δύσκολο να χρησιμοποιήσετε σχέδια με θερμοκολλητικές μεμβράνες.
Σε γενικές γραμμές δεν αξίζει τον κόπο να παιδευτείτε και ίσως και να μην τα καταφέρετε. Η τιμή ραφής ενός απλού Ρόμαν κοστίζει 30€ το τρέχον μέτρο. Αν πάλι είστε της κατηγορίας, μ’ αρέσει να ασχολούμαι, είναι το χόμπι μου κ.λπ. ε, τότε ελπίζω να σας βοηθήσαμε και σας ευχόμαστε να τα καταφέρετε.
Κατηγορία: Πως ράβεται το Ρόμαν. Πως ράβεται το Πακέτο.

3 σχόλια:

Mara Papado είπε...

ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ, ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΡΟΜΑΝ, ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΣΑΛΟΝΙΟΥ, ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ, ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ, ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΤΡΑΠΑΖΑΡΙΑΣ, ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑΣ, ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΜΕ ΤΡΟΥΚΣ, ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΜΠΑΝΙΟΥ, ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΚΑΘΙΣΤΙΚΟΥ, ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΣΧΕΔΙΑ, ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΑΘΗΝΑ, ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΛΑΜΠΡΙΚΕΝ, ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΜΕΤΩΠΕΣ, ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΓΑΜΟΥ, ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΦΤΗΝΕΣ, ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ, ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΥΛ ΤΩΝ ΚΟΥΡΤΙΝΩΝ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Unknown είπε...

Αν ΣΑΣ Στείλω ΤΟ ΥΦΑΣΜ ΜΟΥ ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΡΆΨΕΤΕ ΡΌΜΑΝ ΓΎΡΩ ΣΤΟ 1.5 ΜΕΤΡΌ ΦΑΡΔΟΣ ΑΛΛΆ ΘΈΛΩ ΝΑ ΠΆΡΩ ΑΠΌ ΣΑΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΌ. ΠΌΣΟ ΠΕΡΊΠΟΥ ΘΑ ΚΟΣΤΊΣΟΥΝ ΌΛΑ.

Mara Papado είπε...

Πρέπει να σας τονίσουμε ότι αναλαμβάνουμε μόνον ολοκληρωμένες δουλειές (όλο το σπίτι ή τον επαγγελματικό σας χώρο) και όχι μεμονωμένα τεμάχια. Συνεπώς δεν μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε. Ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε μαζί μας.